DUMINICA SFINȚILOR ROMÂNI, LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

          

 

   Cu ocazia Duminicii Sfinților Români, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, cu participarea a numeroși credincioși din istorica Cetate de Scaun munteană.
   Cu acest prilej, a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Bădăran Ionuț, pe seama Parohiei Finta, Protoieria Târgoviște Sud, licențiat și absolvent al cursurilor de masterat ale Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.
   În cuvântul Său, Înaltpreasfinția Sa, a arătat că sfinții sunt aceia care, prin exemplul vieții și al mărturiei lor, îndrumă pașii credincioșilor spre urmarea lui Hristos, al cărui chip ei Îl manifestă prin fiecare epocă. Sfinții neamului românesc sunt o dovadă a felului în care cuvântul evanghelic a rodit în istoria noastră, totodată, fiind și ofranda pe care noi, românii, o aducem Bunului Dumnezeu, ca mulțumire pentru darurile sale îmbelșugate, mai ales pe tărâm spiritual și cultural.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI