You are currently viewing ELEVII COLEGIULUI NAȚIONAL ,,CONSTANTIN CANTACUZINO” DIN TÂRGOVIȘTE PĂSTREAZĂ TRADIȚIILE POPULARE ROMÂNEȘTI

ELEVII COLEGIULUI NAȚIONAL ,,CONSTANTIN CANTACUZINO” DIN TÂRGOVIȘTE PĂSTREAZĂ TRADIȚIILE POPULARE ROMÂNEȘTI

Cu prilejul Zilei Universale a Iei, ce se sărbătorește odată cu Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul (Sânzienele), joi, 24 iunie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, a avut loc o activitate educațională specifică la Colegiul Național Constantin Cantacuzino din Târgoviște.

Sub îndrumarea doamnei Floricica Ștefan, profesor de Religie, elevii de la clasele a IX a și a X a, profil pedagogic, au deprins tehnicile de cusut pe pânză, în cadrul unei activități nonformale, dedicate iei românești.

Elevii și-au putut îmbogăți orizontul cultural, apreciind artă populară prin vizionarea unui film, în care au fost prezentate obiecte tradiționale lucrate manual sau țesute în război: ii, ștergare, fote, trăistuțe, marame, poale etc. Scopul activității a fost formarea unor noi viziuni educative în domeniul folclorului românesc și renașterea obiceiurilor și tradițiilor în rândul tinerilor.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI