You are currently viewing EROII REVOLUȚIEI ROMÂNE DIN DECEMBRIE 1989 COMEMORAȚI LA TÂRGOVIȘTE

EROII REVOLUȚIEI ROMÂNE DIN DECEMBRIE 1989 COMEMORAȚI LA TÂRGOVIȘTE

        

 

         

   În prezența a numeroși credincioși, duminică, 22 decembrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgoviște.
   La finalul Sfintei slujbe, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit pomenirea eroilor Revoluției din 1989, atât în Catedrală, cât și în Piață Mihai Viteazul, din imediata apropiere, acolo unde se află monumentul dedicat acestor eroi. Aici, în prezența autoritățior locale, a revoluționarilor și a urmașilor celor ce s-au jertfit atunci, s-a desfășurat un ceremonial religios și militar.
   Atât în Catedrala, cât și la ceremoniile de la Monumentul Eroilor Revoluției, Mitropolitul Nifon a evocat importanța jertfei acestora, fundamentală pe credință și pe dorința de libertate, pentru generațiile de astăzi ca model de curaj, hotărâre și trăire a credinței străbune. Înaltul Ierarh a evidențiat nevoia de pace, reconciliere, dreptate, adevăr și credință în societatea noastră contemporană.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI