You are currently viewing EXAMEN DE CAPACITATE PREOŢEASCĂ, SESIUNEA DE PRIMĂVARĂ

EXAMEN DE CAPACITATE PREOŢEASCĂ, SESIUNEA DE PRIMĂVARĂ

            

   Sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, marți, 10 martie 2020, la sediul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, s-a desfășurat examenul de capacitate preoțească, sesiunea de primăvară.

   Au participat 18 absolvenți ai cursurilor de licență și masterat ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, din anul 2019 sau din anii trecuţi. Acest examen a constat din evaluarea, în scris, a cunoștințelor de dogmatică ortodoxă, misiune și probleme de morală, şi din evaluarea orală a cunoștințelor de tipic și liturgică, muzică, omiletică, catehetică, precum şi cele de drept și administrație bisericească, în conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

   Din comisie au făcut parte: Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, Pr. prof. univ. dr. Marian Vîlciu, Decanul Facultății de Teologie și Științele Educației, Pr. prof. univ. dr. Ștefan Florea, prodecanul aceleiași facultăți, părinți consilieri de la Centrul nostru eparhial: Pr. Victor Drăghicescu, Pr. dr. Marian Puiescu precum și Pr. Alin Ștefan, secretar eparhial.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI