You are currently viewing EXAMEN DE CAPACITATE PREOŢEASCĂ, SESIUNEA DE VARĂ

EXAMEN DE CAPACITATE PREOŢEASCĂ, SESIUNEA DE VARĂ

          

   Sesiunea de vară a Examenului de capacitate preoțească s-a desfășurat luni, 27 iulie 2020, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.
   La examen au participat absolvenți ai cursurilor de licență și masterat ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, din acest an sau din anii trecuţi. În cadrul examenului, au fost evaluate, în scris, cunoștințele de dogmatică ortodoxă, misiune și probleme de morală, iar oral, cunoștințele de tipic și liturgică, muzică, omiletică, catehetică, precum şi cele de drept și administrație bisericească, în conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
   Din comisie au făcut parte: Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, Pr. prof. univ. dr. Marian Vîlciu, Decanul Facultății de Teologie și Științele Educației, Pr. prof. univ. dr. Ștefan Florea, prodecanul aceleiași facultăți, părinții consilieri de la Centrul eparhial, Pr. Victor Drăghicescu, Pr. dr. Marian Puiescu precum și Pr. Alin Ștefan, Secretar eparhial.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI