You are currently viewing FAZA EPARHIALĂ A CONCURSULUI NAŢIONAL DE CREAȚIE „ICOANA ȘI ȘCOALA MĂRTURISIRII” ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI

FAZA EPARHIALĂ A CONCURSULUI NAŢIONAL DE CREAȚIE „ICOANA ȘI ȘCOALA MĂRTURISIRII” ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI

     

 

     

 

 

   Marți, 11 aprilie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, la Mânăstirea Stelea din Târgovişte, s-a desfăşurat faza eparhială a Concursului Naţional, intitulat „Icoana şi Şcoala mărturisirii”, desfăşurat pe trei secţiuni: literară, artistică şi multimedia, la care au participat 15 parohii din Eparhie.
   Concursul a fost deschis de către Pc. Pr. dr. Ionuţ GHIBANU, Vicar Eparhial, care a dat citire mesajului Înaltpreasfinției sale. După aceea, Pc. Pr. Cons. dr. Ionuţ Ciprian ILEANA a prezidat, ca delegat chiriarhal, întregul concurs.
   În urma jurizării, au fost acordate următoarele premii:
– Ștefan Neguș de la Parohia Pietroșița III – Premiul I, împreună cu 700 lei, icoane, diplome şi cărţi.
-Ecaterina Rânoveanu de la Parohia Moroieni I- Premiul II, împreună cu 500 lei, icoane, diplome şi cărţi.
-Maria Teodora Mihăilescu de la Parohia Stavropoleos din Moreni, Premiul III, împreună cu 300 lei, icoane, diplome şi cărţi.
   Ceilalți 12 participanți au primit mențiuni, suma de 100 lei, icoane, diplome şi cărţi, iar, toți cei 15 participanți au primit, în dar, din partea Înaltpreasfinției Sale, o tabără la Mânăsirea Peștera.
   Preoţii însoţitori, dar şi comisia de jurizare, au primit daruri din partea Înaltpreasfinţiei Sale, după care, împreună cu elevii participanţi au mers la o agapă frăţească la Mânăstirea Dealu.
Elevul câștigător al Premiului I, alături de preotul coordonator, va merge în ziua de 21 mai a.c., la festivitatea naţională de premiere, ce va avea loc la Catedrala Patriarhială din Bucureşti şi va fi realizată de către Patriarhul României.
   Menționăm că cei 15 elevi participanți s-au calificat la faza eparhială, după ce în ziua de 23 martie a.c. s-au calificat la faza pe protoierii. În întreaga Eparhie, la acest concurs, au participat 672 de elevi, iar după selecția și premierea la faza parohială, la cele 5 protoierii ale    Eparhiei noastre au fost depuse 160 de portofolii pentru faza pe protoierii.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI