You are currently viewing FESTIVITATEA DE PREMIERE A CONCURSULUI EPARHIAL: “BISERICI ȘI MĂNĂSTIRI DÂMBOVIȚENE”

FESTIVITATEA DE PREMIERE A CONCURSULUI EPARHIAL: “BISERICI ȘI MĂNĂSTIRI DÂMBOVIȚENE”

          

          

 

   Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, vineri, 15 noiembrie 2019, în amfiteatrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște a avut loc festivitatea de premiere a Concursului eparhial denumit BISERICI ȘI MĂNĂSTIRI DÂMBOVIȚENE, organizat de Arhiepiscopia Târgoviștei, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Asociația Profesorilor de Religie – filiala Dâmbovița.

   Concursul s-a adresat elevilor de la clasa a VII-a până la a XII-a, din școlile și liceele din municipiul Târgoviște și orașele Pucioasa, Fieni, Moreni, Titu, Răcari și Găești, fiind o continuare a demersului cultural-educațional inițiat în anul 2016 de Arhiepiscopia Târgoviștei, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, prin organizarea concursului Ieromonahul Macarie și excelența tipografică de la Târgoviște în secolele XVI-XVIII_, a concursului _Diaconul Coresi – Voievod al limbii române și promotor al unității naționale _din anul 2017, și continuat, în anul Centenar 2018, cu concursul

   Contribuția Bisericii Ortodoxe Române la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918. Contribuția elevilor la acest concurs școlar, s-a constituit într-un frumos omagiu adus celor care s-au implicat în viața spirituală a
comunităților parohiale rurale sau urbane, ori a comunităților monahale, ctitorind biserici și mânăstiri și promovând spatial dâmbovițean în contextul patrimoniului universal.
   La eveniment, au luat parte domnul Prof. Sorin Ion, Inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, și doamna Prof. Cristina Stroe, Inspector Școlar General Adjunct.
   Tuturor celor 323 elevi participanți la concurs le-au fost acordate din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit diplome și premii în bani, cărți și obiecte religioase.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI