You are currently viewing FESTIVITATEA DE PREMIERE A CONCURSULUI EPARHIAL DEDICAT DIACONULUI CORESI LA TÂRGOVIȘTE

FESTIVITATEA DE PREMIERE A CONCURSULUI EPARHIAL DEDICAT DIACONULUI CORESI LA TÂRGOVIȘTE

           

     

 

 

   Marți, 14 noiembrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în aula de festivități a Liceului de Arte Bălașa Doamna din Târgoviște a avut loc festivitatea de premiere a Concursului eparhial intitulat Diaconul Coresi – Voievod al limbii române și promotor al unității naționale.
   Au fost acordate premii în bani, cărți și obiecte religioase elevilor care au obținut premiile I, II și III, de la fiecare categorie de vârstă a concursului, corespunzătoare claselor VII-VIII, IX-X și XI-XII. A fost apreciată străduința fiecărui participarnt la concurs, deoarece au fost oferite diplome și daruri pentru toți cei 210 elevi participanți la concurs.
   Organizat de către Arhiepiscopia Târgoviștei și Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, în perioada 2 octombrie – 14 noiembrie 2017, acest concurs s-a adresat elevilor din clasele a VII-a până la a XII-a, din școlile gimnaziale și liceele din Municipiul Târgoviște. Concursul a avut ca scop celebrarea personalității Diaconului Coresi, care, așa cum a evidențiat Înaltpreasfinția Sa, în mesajul adresat cu acest prilej, a avut o contribuție decisivă la introducerea limbii române în cultul Bisericii noastre și la răspândirea tipăriturilor românești în teritoriile locuite de strămoșii noștri, anticipând unitatea simbolică realizată, pentru scurt timp, de către Voievodul martir Mihai Viteazul, sprijinind misiunea educațională a școlii românești și devenind un adevărat voievod al limbii române, care a susținut aspirațiile noastre naționale și a promovat al misiunea ortodoxă în contextul timpului său.
   La festivitate, au luat parte: doamna Prof. Gabriela Istrate – Inspector Școlar General Adjunct al Inspectoratului școlar Județean Dâmbovița, domnul Prof. Marian Curculescu – Inspector Școlar, Pc. Pr. prof. Mihai Iulian Stan – Inspector Școlar, iar, din partea Centrului eparhial, au transmis mesajul chiriarhal de binecuvântare și au oferit premiile: Pc. Pr. Cons. Ionuț Ileana și Pc. Pr. Cons. Marian Puiescu.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI