You are currently viewing FLORIILE LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

FLORIILE LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

     

     

 

   Cu prilejul sărbătorii Întrării Domnului în Ierusalim, duminică, 12 aprilie 2020, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște. 
   În cuvântul Său, Mitropolitul Nifon a vorbit despre semnificația duhovnicească și misionară a sărbătorii Floriilor, evidențiind faptul că, deși nu sunt prezenți fizic în bisericile noastre, credincioșii sunt uniți în rugăciune, cu preoții care săvârșesc Sfânta Liturghie, prin Duhul Sfânt, Cel ce face prezent pe Hristos în mijlocul nostru.
   La fel ca cei ce L-au întâmpinat pe Mântuitorul, atunci, în Ierusalim și noi Îl putem primi în viețile și casele noastre, pentru a ne înnoi existența, pentru a ne elibera de tot felul de frici și spaime și pentru a ne întări în trăirea preceptelor evanghelice în viața de zi cu zi.
   În această perioadă, în care cu toții suntem angajați în eradicarea noii pandemii, smerenia de care a dat dovadă Domnul Hristos, la intrarea în Ierusalim, trebuie să fie un imbold pentru a spori solidaritatea, comuniunea și generozitatea de a ne sprijini unii pe alții, de a ajuta pe cei în nevoie și de a ne trăi și manifesta credința noastră creștină în tot ceea ce facem.
   La final, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat ramuri de salcie pe care tinerii voluntari le-au oferit în parohii, ținându-se cont de toate îndrumările legale în privința protecției sanitare.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI