You are currently viewing GRUPUL PSALTIC AL SEMINARULUI TEOLOGIC DIN TÂRGOVIȘTE A CONCERTAT LA BISERICA „SF. ELEFTERIE” DIN BUCUREȘTI

GRUPUL PSALTIC AL SEMINARULUI TEOLOGIC DIN TÂRGOVIȘTE A CONCERTAT LA BISERICA „SF. ELEFTERIE” DIN BUCUREȘTI

Grupul psaltic „Macarie Ieromonahul” al Seminarului Teologic Ortodox Liceal „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște a participat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la etapa mitropolitană a Festivalului Concurs „Lăudați pe Domnul”, care s-a desfășurat joi, 12 octombrie 2023, la Biserica „Sfântul Elefterie” – Paraclis Patriarhal din București, obținând Premiul Special.

Ediția a 15-a a Festivalului Concurs „Lăudați pe Domnul” se desfășoară la nivel național în perioada 1 martie – 27 octombrie 2023, fiind dedicată Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești.

Pentru Secțiunea Interpretare au fost invitate să se înscrie la Festivalul-Concurs grupuri psaltice ale instituțiilor de învățământ teologic preuniversitar, Seminarii și Licee teologice. Proba de concurs, în cele două etape ale festivalului (mitropolitană și națională), constă în interpretarea a două piese psaltice: o piesă impusă – din repertoriul lui Macarie Ieromonahul, și o piesă la alegere din repertoriul compozitorilor români Macarie Ieromonahul, Anton Pann sau Dimitrie Suceveanu.

La etapa de la București, organizată în cadrul Mitropoliei Moldovei și Dobrogei, au participat cinci grupuri psaltice, de la Seminarele Teologice din București, Târgoviște, Buzău, Galați și Slobozia.

Dirijat de Pc. Pr. prof. drd. Ștefan Valentin Nuică, grupul psaltic „Macarie Ieromonahul” al Seminarului Teologic din Târgoviște a obținut Premiul Special.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI