You are currently viewing HRAMUL BISERICII PAROHIEI SFÂNTUL VOIEVOD NEAGOE BASARAB DIN TÂRGOVIŞTE

HRAMUL BISERICII PAROHIEI SFÂNTUL VOIEVOD NEAGOE BASARAB DIN TÂRGOVIŞTE

               

 

           

 

    Numeroși credincioși au participat, joi, 26 septembrie 2019, la hramul Parohiei Sfântul Voievod Neagoe Basarab din Cartierul Tineretului din Municipiul Târgoviște. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoțit de către Părintele Vicar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, diaconi și preoți de la parohiile din jur, alături de credincioșii.

   În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a evocat personalitatea Sf. Voievod Neagoe Basarab, cel mai cunoscut fiu duhovnicesc al Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, unul din cei mai importanți voievozi munteni și cel ce a sprijinit tipărirea Tetraevangheliarului lui Macarie. Înaltul Ierarh a vorbit despre importanța culturală a Sfântului Voievod, totodată și un model autentic de politician creștin.

   Această sfânta biserică a fost ridicată pentru a veni în întâmpinarea nevoilor spirituale ale tinerilor locuitori ai cartierului A.N.L., din zona Sagricom a Municipiului Târgovişte, datorită efortului şi străduinţei Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, precum și a Preotului Dragoș Bădescu, cu contribuţia substanţială a familiei Ghibanu, dar și cu sprijinul unor instituții şi al unor binevoitori contributori.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI