You are currently viewing HRAMUL BISERICII SF. VOIEVOD NEAGOE BASARAB DIN TÂRGOVIȘTE

HRAMUL BISERICII SF. VOIEVOD NEAGOE BASARAB DIN TÂRGOVIȘTE

              

        

   Numeroși credincioși târgovișteni au participat sâmbătă, 26 septembrie 2020, la Sfânta Liturghie, oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, preoți și diaconi, cu prilejul hramului celei mai noi biserici din Municipiul Târgoviște, din Cartierul Tineretului (SAGRICOM).
   Cu această ocazie, a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Vișina I, Protoieria Găești, pe tânărul diacon Justin Sbârciog, absolvent al Facultății de Teologie și Știintele Educației din cadrul Universității Valahia din Târgoviște. Precizăm că ieri, sâmbătă, 25 septembrie, tânărul a fost hirotonit întru diacon, la Catedrala din Târgoviște.
   În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evocat personalitatea Sf. Voievod Neagoe Basarab, cel mai cunoscut ucenic al Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, model de autentic conducător creștin și cel care a sprijinit misiunea pastorală a Ortodoxiei în întreg Răsăritul. De asemenea, a amintit că Sf. Voievod este ctitorul Catedralei din Târgoviște, de la a cărei sfințire aniversăm anul acesta 500 de ani. Înaltpreasfinția Sa a încurajat pe toți cei prezenți , la responsabilitate, curaj și speranță, mai cu seamă în această perioadă în care cu toții suntem angajați în eradicarea pandemiei cu noul coronavirus.
   La eveniment, au luat parte si oficialități locale, dintre care amintim pe domnul jr. Cristian Stan, Primarul Municipiului Târgoviște și alți primari din comunele învecinate, precum și consilieri municipali și judeteni.

 

 

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI