You are currently viewing Hramul Mânăstirii Nucet

Hramul Mânăstirii Nucet

          

          

     

 

   Câteva mii de credincioși au participat vineri, 3 mai 2019, cu prilejul hramului, la Mânăstirea Nucet de lângă Târgoviște, la Sfânta Liturghie săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, preoți și diaconi.
După aceea, a avut loc sfințirea apei la locul numit Izvorul de leac, binecunoscut pelerinilor și credincioșilor prezenți an de an, cu prilejul hramului, ori cu alte ocazii.
   La eveniment, au luat parte: Doamna Viorica Dăncilă, Prim Ministru al Guvernului României, doamna deputat Rovana Plumb, domnul Orlando Teodorovici, Ministrul de Finanțe, doamna Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, Domnul Ștefan Oprea, Ministrul pentru mediu de afaceri, comerț și antreprenoriat, domnul deputat Șerban Nicolae, senatori si deputati de Dambovita, alte oficialități naționale și locale.
   În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța sărbătorii Izvorul Tămăduirii, pentru spiritualitatea noastră ortodoxă, ce manifestă rolul soteriologic al Maicii Domnului în viața și cultul Bisericii noastre. De asemenea, Înaltul Ierarh a evidențiat și mesajul acestei sărbători care îndeamnă la solidaritate, comuniune, iubire și într-ajutorare, ca modalitate concretă de mărturie a valorilor creștine fundamentale.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI