HRAMUL MÂNĂSTIRII VIFORÂTA, DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI

            

 

            

 

   Joi, 23 aprilie 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, însoţit de preoţi şi diaconi, în prezenţa obştii mânăstirii, dar şi a numeroşi credincioşi, a săvârşit Sfânta Liturghie, la Mânăstirea Viforâta, cu ocazia hramului acestei vetre de spiritualitate şi cultură din apropierea Municipiului Târgovişte.
   În cuvântul Său, Înaltpreasfinţia Sa a evocat pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, personalitate a vieţii creştine de la începutul secolului al VI-lea, pildă de eroism şi mărturisire a dreptei credinţe în vremuri de restrişte. De asemenea, a amintit şi de faptul că a mărturisi adevărul evanghelic, prin viaţă şi fapte, chiar fără jertfirea supremă, reprezintă un act de mucenicie contemporană, un mijloc de misiune care dă credibilitate credinţei creştine.
   Cu acest prilej, Înaltul Ierarh a hirotonit întru diacon pe Dumitru Cătălin Oncescu, pe seama Parohiei Pucheni, Protoieria Târgovişte Nord, şi pe Ionuţ Sorin Ciubuc, pe seama Parohiei Ulieşti, Protoieria Găeşti, ambii absolvenţi, licență și master, ai Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI