You are currently viewing HRAMUL PAROHIEI BUNA VESTIRE DIN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE

HRAMUL PAROHIEI BUNA VESTIRE DIN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE

   

  

   Duminică, 25 martie 2018, numeroși credincioși din Municipiul Târgoviște au venit, dis de dimineață, pentru a participa la hramul Parohiei Buna Vestire din Municipiul Târgoviște, în cadrul căruia Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, preoți și diaconi.

   În cadrul sfintei slujbe, a fost hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Ragu, Protoieria Găești, tânărul diacon Gabriel Mutu, licențiat și absolvent al cursurilor de master din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

   În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța duhovnicească a sărbătorii Bunei Vestirii, accentuând semnificația teologică a salutului îngeresc, faptul că bucuria este o dominantă a vieții de credință și a entuziasmului misionar, precum și o necesitate concretă de viață. Înaltul Ierarh a aprofundat și modelul ascetic, de pocăință, smerenie și post al Cuvioasei Maria Egipteanca, ce ne oferă până astăzi un exemplu autentic de nevoință creștină și desăvârșire. La final, Chiriarhul nostru a felicitat pe cei doi preoți ai parohiei, Arsene Chivulescu și Alin Ștefan, pentru vrednicia slujirii lor pastoral-misionară.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI