You are currently viewing HRAMUL SEMINARULUI SF. IOAN GURĂ DE AUR DIN TÂRGOVIȘTE

HRAMUL SEMINARULUI SF. IOAN GURĂ DE AUR DIN TÂRGOVIȘTE

  

 

   Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial și Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, a participat la sărbătoarea hramului Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, marți, 13 noiembrie.
   În prima parte a zilei, solemnitățile au cuprins oficierea Sfintei Liturghii, la Catedrala din Târgoviște, la care au luat parte profesorii și elevii școlii, o omilie festivă fiind rostită, cu acest prilej, de către Pr. Prof. dr. Marian Bugiulescu, directorul seminarului, iar, apoi, a avut loc tradiționala agapă de hram.
   În cuvântul său, după Sfânta Liturghie din Catedrală, Înaltpreasfinția Sa a evocat personalitatea patristică, teologică și eclezială a Sf. Ioan Gură de Aur, arătând actualitatea sa misionară și pastorală și în același timp a subliniat necesitatea culturii, după exemplul Sfinților Părinți, pentru o bună înțelegere și propovăduire a cuvântului lui Dumnezeu, dar și nevoia aprofundării conștiinței misionare din partea elevilor Seminarului, pentru a sprijini activitatea Bisericii noastre în contemporaneitate.
   Luni, 12 noiembrie a.c., în cadrul programului festiv dedicat hramului acestei școli teologice din Eparhia noastră, s-a desfășurat Conferința națională: 100 România. Unitate, Ortodoxie și Românism, în sala de festivități a liceului, la care au luat parte personalități ale vieții noastre academice, naționale și locale, ce au aprofundat diferite aspecte ale implicări Bisericii noastre străbune în realizarea unității noastre naționale, atât în ceea ce privește personalitățile, evenimentele și instituțiile precursoare ale Marii Uniri de la 1918, cât și în înfăptuirea acestui eveniment identitar al statului nostru.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI