You are currently viewing HRAMUL SEMINARULUI TEOLOGIC LICEAL „SF. IOAN GURĂ DE AUR” DIN TÂRGOVIȘTE

HRAMUL SEMINARULUI TEOLOGIC LICEAL „SF. IOAN GURĂ DE AUR” DIN TÂRGOVIȘTE

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Seminarul Teologic Liceal din Târgoviște s-a desfășurat vineri, 12 noiembrie a.c., în ajunul prăznuirii ocrotitorului spiritual, Sfântul Ioan Gură de Aur, o activitate educațională cu caracter științific, denumită: „Misiune, educație și vocație. Învățământul teologic între tradiție și modernitate”.

În deschiderea evenimentului, Pc. Pr. dr. Ionuț Ileana, Consilier eparhial, a transmis mesajul de binecuvântare din partea Înaltpreasfinției Sale, precizând că hramul școlii teologice din Eparhia noastră este un prilej de cinstire a Sf. Ioan Gură de Aur, prin intermediul a trei dimensiuni esențiale: cea istorică, prin care evocăm contribuția tuturor celor care au marcat existența acestei școli, de la înființare până astăzi, dimensiunea duhovnicească, pentru că întreaga lucrare educațională desfășurată aici stă în strânsă legătură cu ocrotitorul său spiritual, și caracterul misionar-vocațional, care constă în adaptarea permanentă a formării intelectuale și morale la cerințele și nevoile actuale, pentru a conduce la rezultate educaționale de excepție.

Lucrările au continuat cu prelegeri susținute de Pr. prof. dr. Marin Bugiulescu, directorul școlii, Pr. prof. Alin Marian Pleșa, Pr. prof. Marian Badea și Pr. prof. Ștefănel Gheorghe, prin care au evidențiat cele mai importante repere din viața și opera Sf. Ioan Gură de Aur, după care elevi ai școlii au lecturat pasaje cu caracter moral-educațional, extrase din opera hrisostimică și dedicate tinerilor, iar la final a fost lansat ultimul număr al revistei școlii, „Raze de lumină”.

Cu respectarea măsurilor impuse de pandemie, evenimentul s-a desfășurat într-un context hibrid: cadrele didactice și elevii care au prezentat materiale au fost prezenți fizic în aula de festivități a școlii, iar toți ceilalți elevi ai școlii, împreună cu profesorii, s-au alăturat on-line prin intermediul unei platforme audio-video.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI