You are currently viewing ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI A AVUT LOC ADUNAREA GENERALĂ A CASEI DE AJUTOR RECIPROC A CLERULUI ŞI SALARIAŢILOR BISERICEŞTI

ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI A AVUT LOC ADUNAREA GENERALĂ A CASEI DE AJUTOR RECIPROC A CLERULUI ŞI SALARIAŢILOR BISERICEŞTI

 

    

    

 

 

   Luni, 23 ianuarie 2017, în Sala Mare a Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, sub patronajul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, a avut loc întrunirea Adunării Generale anuale a Casei de ajutor reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din Arhiepiscopia Târgoviştei (C.A.R.), ce a avut ca obiectiv prezentarea, dezbaterea şi aprobarea raportului asupra activităţii instituției pe anul 2016.
   În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a reafirmat rolul social-filantropic al C.A.R., diaconic și filantropic în comunitatea noastră locală, subliniind misiunea sa de sprijinire, în mod practic, a nevoilor financiare ale membrilor acestei instituții și oferirea unui model creștin de într-ajutorare.
   Ședința solemnă a debutat cu prezentarea dării de seamă pe anul recent încheiat, prezentat de către Pc. Pr. Valeriu Gheorghe, preşedintele C.A.R. După aceea a fost expusă situația contului de execuţie bugetară pe anul 2016, raportul Comisiei de Cenzori, Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs, precum și propunerile Consiliului Director.
   În încheierea întrunirii, au fost dezbătute probleme curente ale instituției și s-au făcut propuneri concrete cu privire la optimizarea activității în acest an, pentru o mai bună susținere a misiunii pastorale a Bisericii noastre străbune în Eparhia noastră.
   Reamintim că, în prezent, Casa de Ajutor Reciproc a clerului şi a salariaţilor bisericeşti din Arhiepiscopia Târgoviştei are 1.129 membri titulari, iar, în anul 2016, a acordat 143 împrumuturi în valoare de 1.597.450 lei.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI