You are currently viewing ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI A AVUT LOC ADUNAREA GENERALĂ ANUALĂ A ASOCIAŢIEI CENTRUL DIACONAL “CASA CREŞTINĂ”

ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI A AVUT LOC ADUNAREA GENERALĂ ANUALĂ A ASOCIAŢIEI CENTRUL DIACONAL “CASA CREŞTINĂ”

 

 

    

 

   Luni, 23 ianuarie 2017, la Centrul Eparhial din Târgoviște, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, a avut loc ședința Adunării Generale anuale a Asociaţiei Centrul Diaconal „Casa Creştină”, importantă instituție social- filantropică a Eparhiei noastre, membră a federaţiei “Filantropia” a Patriarhiei Române.
   În cadrul evenimentului, a fost prezentat raportul general de activitate pe anul 2016, alături raportul financiar, raportul Comisiei de cenzori și Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2017, de către Pc. Pr. dr. Ionuţ Ghibanu, Vicepreşedintele instituţiei, și de către Pc. Pr. Adrian Rada, Director executiv al Asociaţiei.
   Din cele prezentate, reținem sprijinirea Centrului Social Creştin al Arhiepiscopiei Târgoviştei și a Căminului Social de tip familial “Sf. Ier. Nicolae” în cadrul căruia sunt îngrijiţi 8 copii. De asemenea, realizarea a numeroase activități social-filantropice dintre care menționăm: şedinţe de consiliere cu persoane provenite din medii defavorizate, în vederea obţinerii indemnizaţiilor sociale şi a altor drepturi băneşti; cu persoane aflate în căutarea unui loc de muncă; cu părinţi ai căror copii se află în risc crescut de abandon şcolar; ateliere de lucru cu voluntari ai Centrului şi cu copii proveniţi din familii defavorizate, dar şi cu copii instituţionalizaţi; cursuri pentru ocupaţia de animator parohial; acordarea de ajutoare constând din rechizite şi îmbrăcăminte pentru copii, și întâlniri de informare cu privire la efectele nocive ale consumului timpuriu de tutun şi alcool.
   A fost remarcată buna colaborare cu: Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului-Dâmboviţa, Centrul de Prevenire şi Combatere a Consumului de Droguri-Dâmboviţa, Biblioteca Judeţeană “Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte, Crucea Roşie, filiala Dâmboviţa, Centrul Europe Direct și Asociația Suflet pentru oameni.
   Constituită în anul 2004, la inițiativa Înaltpreasfinției sale, Asociaţia Centrul Diaconal „CASA CREŞTINĂ” este o instituție a Eparhiei noastre ce exprimă în mod concret iubirea față de aproapele, prin intermediul unor proiecte și programe concrete care să medieze lumina milostivă a iubirii dumnezeiești în societatea naostră contemporană.
   În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa a apreciat rolul pastoral deosebit al acestei instituții în sprijinirea misiunii filantropice a Eparhiei noastre, prin ajutorarea concretă a semenilor noștri aflați în dificultate, cărora le-a oferit speranță, lumină și ajutor.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI