You are currently viewing ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI A AVUT LOC ETAPA JUDEȚEANĂ A OLIMPIADEI DE RELIGIE

ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI A AVUT LOC ETAPA JUDEȚEANĂ A OLIMPIADEI DE RELIGIE

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște s-a desfășurat sâmbătă, 18 martie 2023, etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Religie, clasele V-XII, la care au participat 115 de elevi dâmbovițeni.

În deschiderea evenimentului, Pr. dr. Ionuț Ileana, Consilier eparhial la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul, a transmis elevilor un mesaj de binecuvântare din partea Chiriarhului, evidențiind aprecierea Înaltpreasfinției Sale pentru tinerii capabili de performanțe, preocupați cu studiul Religiei și al celorlalte discipline școlare prin care aceștia își dezvoltă orizontul cultural și spiritual.

În semn de încurajare, toți participanții la olimpiadă au primit din partea Ierarhului iconițe și broșuri din colecția misionar-educativă eparhială dedicată tinerilor.

Elevii clasați pe primele locuri, la fiecare clasă, vor participa la faza națională a Olimpiadei, care se va desfășura în perioada 19-23 aprilie 2023, la Deva, pentru clasele V-VIII, și la Arad, pentru clasele IX-XII, urmând a li se oferi o tabără de vară la Centrul Cultural-Misionar al Arhiepiscopiei Târgoviștei de la Mănăstirea Peștera Ialomiței, și a fi premiați, alături de profesorii lor îndrumători, în cadrul evenimentelor dedicate Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, din zilele de 10 și 11 august, când cinstim în mod solemn ocrotitorul spiritual al Eparhiei noastre.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI