You are currently viewing ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI A AVUT LOC ETAPA JUDEȚEANĂ A OLIMPIADELOR DE RELIGIE

ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI A AVUT LOC ETAPA JUDEȚEANĂ A OLIMPIADELOR DE RELIGIE

Cu binecuvântarea Înaltpreafințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, după doi ani în care olimpiadele școlare au fost anulate din cauza pandemiei, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște a găzduit sâmbătă, 19 martie 2022, etapa județeană a Olimpiadei de Religie, secțiunea gimnaziu (clasele V-VIII) și secțiunea liceu (clasele IX-XII), la care s-au înscris 71 de elevi din Eparhie, și etapa județeană a Olimpiadei de Religie pentru Seminarii și licee teologice, la care au participat 8 elevi de la Seminarul Teologic din Târgoviște.

De asemenea, duminică, 20 martie 2022, a avut loc etapa județeană a Olimpiadei Interdisciplinare „Cultură și spiritualitate românească”, clasele V-XII, la care s-au înscris 78 de elevi de la școlile și liceele din județul Dâmbovița.

La cele două olimpiade au fost prezenți: Pr. dr. Ionuț Ileana – Consilier eparhial la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul, Prof. Alexandru Mitru – Inspector școlar general adjunct, Pr. prof. dr. Mihail Iulian Stan – Inspector pentru disciplina Religie și Prof. Mihaela Dulea – Inspector pentru disciplina Limba și Literatura Română în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Înainte de începerea probelor de concurs, consilierul eparhial a transmis elevilor un mesaj de binecuvântare și de încurajare din partea Chiriarhului, oferindu-le, în semn de apreciere pentru preocupările lor educaționale și spirituale, iconițe și broșurile misionare tipărite recent de Arhiepiscopia Târgoviștei, în colecția misionară dedicată tinerilor.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI