You are currently viewing ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI, A FOST LANSAT PARTENERIATUL EDUCAŢIONAL“BISERICA ŞI ŞCOALA, ALIANŢĂ PENTRU O SPERANŢĂ”

ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI, A FOST LANSAT PARTENERIATUL EDUCAŢIONAL“BISERICA ŞI ŞCOALA, ALIANŢĂ PENTRU O SPERANŢĂ”

 

 

     Luni, 21 martie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa (I.S.J.D.) a avut loc, în cadrul unei conferinţe de presă, lansarea parteneriatului educaţional  privind creşterea performanţei şcolare a elevilor de clasa a VIII-a, cu situaţii modeste la învăţătură, intitulat Biserica şi şcoala, alianţă pentru o speranţă”, încheiat între Arhiepiscopia Târgoviştei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa (I.S.J.D.).

     Din partea Centrului nostru eparhial, a participat Pc. Pr. Dr. Ionuţ Adrian GHIBANU, Vicar Eparhial, şi Pc. Pr. Cons. Dr. Ionuţ Ciprian ILEANA, iar din partea I.S.J.D., domnul Prof. Sorin ION, Inspector General Şcolar, şi doamna Prof. Gabriela ISTRATE, Inspector Şcolar General Adjunct.

     Parteneriatul îşi propune încurajarea participării elevilor de clasa a VIII-a, din 21 de unităţi şcolare, la orele de pregătire suplimentară, în vederea obţinerii unor rezultate mai bune la examenul naţional. În acest sens, preoţii de la parohiile unde există şcoli cu rezultate modeste la învăţătură, alături de directorii de şcoli, diriginţii şi profesorii de limba română şi matematică, se vor implica pentru a-i ajuta pe aceşti copii să vină la şcoală, pentru a-şi dezvolta competenţele de comunicare în limba română şi a celor de rezolvare a problemelor de matematică. Clericii îi vor ajuta pe părinţi şi pe elevi să conştientizeze importanţa educaţiei şi, pe cât va fi posibil, le vor oferi copiilor şi sprijinul material şi financiar necesar educaţiei (hrană, îmbrăcăminte, rechizite, cheltuieli cu transportul).

     Acest proiect vine să aprofundeze concret, la noi în Eparhie,  Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti la împlinirea a 300 de ani de la moartea sa martirică, aşa cum a fost stabilit anul 2016 de către Sfântul Sinod al Bisericii noastre.

 

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI