You are currently viewing ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI  AU DEBUTAT CONFERINŢELE ADMINISTRATIVE LUNARE CU TEMA „MISIUNEA BISERICII ÎN MEDIUL ON-LINE. REGULI DE BUNĂ PRACTICĂ ȘI FAKE NEWS”

ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI AU DEBUTAT CONFERINŢELE ADMINISTRATIVE LUNARE CU TEMA „MISIUNEA BISERICII ÎN MEDIUL ON-LINE. REGULI DE BUNĂ PRACTICĂ ȘI FAKE NEWS”

 

Preoții din protoieriile Târgoviște Nord și Pucioasa s-au întrunit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, vineri, 21 ianuarie 2022, prin intermediul platformei de comunicare on-line ZOOM, în cadrul conferinței administrative lunare, cu tema: Misiunea Bisericii în mediul on-line. Reguli de bună practică și fake news”.

La eveniment, au luat parte toți Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, alături de protopopii celor două protoierii mai sus menționate.

Pc. Pr. dr. Valentin Alexandru Negrescu, de la Parohia Podurile, Protoieria Pucioasa, a susținut referatul conferinței, evocând necesitatea optimei prezențe a Bisericii în mediul on-line, ca spațiu absolut necesar desfășurării misiunii pastorale în contemporaneitate, cu respectarea normelor fundamentale de comunicare, evitând pe cât este posibil fenomenul fake news și tot ceea ce ține de el.

Din încredințarea Mitropolitului Nifon, ședința a fost prezidată, în prima parte, de Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar Eparhial, care a subliniat importanța deosebită a mediului on-line pentru activitatea eclezială, arătând că el aparține realității vieții noastre, foarte mulți credincioși ai noștri îl folosesc și, de aceea, avem obligația și datoria misionară de a-l utiliza în misiunea pastorală parohială cotidiană.

Înaltpreasfinția Sa a prezidat cea de a doua parte a întrunirii, aprofundând necesitatea unei intense misiuni pastorale a clericilor în mediul on-line, promovarea valorilor românești și creștine, dar și sprijinirea activității eparhiale, în special, și a Ortodoxiei românești, în general, în lumea contemporană. De asemenea, Chiriarhul nostru a evidențiat nevoia de discernământ și de responsabilitate în relaționarea on-line, pentru  că  acest mediu este un instrument misionar eclezial adecvat realității actuale, iar, în acest sens, Înaltul Ierarh a amintit de broșura misionară publicată de Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei și intitulată Noile mijloace de comunicare socială – un Areopag al timpului nostru (2019).

După aceea, au avut loc discuții legate de pastorația Bisericii în mediul on-line, clericii împărtășindu-și experiența utilizării acestui nou spațiu de misiune, evocând provocări sau posibile rezolvări la problemele apărute.

În încheierea conferinței, au fost transmise comunicări din partea Centrului eparhial cu privire la diferite probleme administrative sau pastoral-misionare actuale și la optima lor rezolvare.

 

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI