You are currently viewing ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI CONTINUĂ CONFERINŢELE PASTORAL-MISIONARE

ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI CONTINUĂ CONFERINŢELE PASTORAL-MISIONARE

  

   Joi, 6 iulie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON a prezidat Conferința Pastoral-Misionară cu tema „Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești„, pentru preoții din protoieriile Târgovişte Sud şi Găești, ce a avut loc la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii „Valahia” din Târgovişte.
   În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat contextual misionar contemporan, dar și fundamentele teologiei icoanei în Ortodoxia românească, evidențiind deosebitul rol pastoral al icoanei în cultul Bisericii.
   Referatele au fost susținute de către: Pr. Gabriel Eftemie (Ion Luca Caragiale Protoieria Târgovişte Sud), Pr. Marian Lincă (Parohia Ionești, Protoieria Găești) și Pr. Ștefan Nica (Parohia Butoiu de Sus, Protoieria Găești). Ele au subliniat elementele principale ale iconografiei ortodoxe, personalitatea iconarului și a pictorului bisericesc în misiunea-pastorală a Bisericii, precum și diferite aspecte ale temei evenimentului, din perspectivă liturgică, catehetică și educațională.
   În perioada următoare, va avea loc conferința și pentru preoții din Protoieria Titu, care va încheia ciclul conferințelor pastoral-misionare din Arhiepiscopie Târgoviștei, din acest semestru.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI