You are currently viewing ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI, S-AU FINALIZAT CONFERINȚELE PASTORAL-MISIONARE DIN AL DOILEA SEMESTRU AL ANULUI 2018

ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI, S-AU FINALIZAT CONFERINȚELE PASTORAL-MISIONARE DIN AL DOILEA SEMESTRU AL ANULUI 2018

   

  

      În sala de festivități a Protoieriei Titu s-a desfășurat, marți 20 noiembrie 2018, Conferința pastoral-misionară din al doilea semestru al anului 2018, cu tema „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918″.
      Cu acest prilej, a avut loc și sfințirea noii săli de conferințe de la protoierie, amenajată recent pentru nevoile administrative ale acestei instituții.
      Evenimentul a fost prezidat de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, care a fost însoțit de Părintele Vicar Eparhial și Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial.
      În cuvântul inaugural, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre rolul important pe care Biserica noastră străbună l-a avut în pregătirea Marii Uniri, prin intermediul tipăriturilor, școlilor, bibliotecii, a ctitoririi limbii române literare și a aprofundării conștiinței unității de neam și de credință, în toate provinciile locuite de români.
      Referatele, ce au evidențiat diferite aspecte ale temei conferinței au fost susținute de către: Pr. lect. univ. dr. Alexandru Arion, Pr. prof. Adrian Ciociu (Parohia Butimanu) și Pr. prof. Nicolae Stan Radu (Parohia Poiana de Sus).
      În deschiderea evenimentului, a fost prezentat filmul intitulat „Făuritorii Marii Uniri”, realizat de către TRINITAS TV, televiziune aparținând trustului de presă Basilica al Patriarhei Române.
      Apoi, au fost realizate comunicări din partea Centrului Eparhial privitoare la chestiuni curente ale misiunii pastorale de la parohii și au avut loc intervenții ale clericilor cu privire la cele discutate.
      Precizăm că, luni, 19 noiembrie 2018, la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii „Valahia” din Târgovişte, s-a desfășurat Conferința pastoral-misionară din al doilea semestru al anului 2018, pentru preoții din protoieriile Pucioasa și Găești. Referatele au fost susținute de către: Pr. prof. dr. Marin Bugiulescu, Pr. prof. Cristian Simescu (Parohia Sf. Ioan Botezătorul din Găești, Protoieria Găești) și Pr. prof. Ciprian Popescu (Parohia Pietroșița III, Protoieria Pucioasa).

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI