You are currently viewing ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI S-AU ÎNCHEIAT CONFERINŢELE ADMINISTRATIVE LUNARE ALE PREOȚILOR, CU TEMA: „ROLUL MISIONAR AL CÂNTĂREȚULUI BISERICESC”

ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI S-AU ÎNCHEIAT CONFERINŢELE ADMINISTRATIVE LUNARE ALE PREOȚILOR, CU TEMA: „ROLUL MISIONAR AL CÂNTĂREȚULUI BISERICESC”

Preoții și cântăreții din cadrul protoieriilor Târgoviște Nord, Pucioasa și Găești s-au întrunit în Sala „Independența” din Târgoviște, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, marți, 12 aprilie 2022, în cadrul Conferinței administrative lunare, cu tema: „Rolul misionar al cântărețului bisericesc”.

Referatul conferinței a fost susținut de Pc. Pr. lect. univ. dr. Sorin Bute de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște și preot la Parohia Săcuieni. În cadrul său, a fost evocată necesitatea ca slujirea cântărețului bisericesc să se desfășoare cât mai adecvat, atât pe plan liturgic și estetic, cât și pe plan educațional și misionar.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat rolul important al cântărețului bisericesc în sprijinirea misiunii pastorale a Bisericii noastre, ca element dinamic al legăturii dintre preot și credincioși. Totodată, Mitropolitul Nifon a îndemnat la o mai strânsă colaborare a preoților cu cântăreții bisericești și la implicarea lor în activitățile comitetelor parohiale de tineret și în relația dintre Biserică și Școală, mai cu seamă în ceea ce privește susținerea demersurilor catehetice și misiunea din spațiul virtual.

După prezentarea referatului, a fost aprofundată tema întrunirii, prin intermediul unei dinamice dezbateri, în cadrul căreia au fost discutate probleme concrete legate de slujirea cântăreților, oferindu-se posibile soluții și bune exemple cu privire la diferite aspecte de la parohii.

A fost prezentată, din partea Centrului eparhial, maniera concretă, actuală, de implicare a cântăreților în sprijinirea misiunii pastorale a Bisericii noastre, subliniindu-se modul în care aceasta poate fi îmbunătățită, îndreptându-se unele erori și derapaje.

La această conferință, ultima din această lună în Eparhia noastră, au luat parte membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, Pc. Pr. Silviu Danciu, protopopul Protoieriei Târgoviște Nord, Pc. Pr. Iulian Rainea, protopopul protoieriei Pucioasa și Pc. Pr. Valeriu Gheorghe, protopopul Protoieriei Găești.

Reamintim că, recent, s-au întrunit în conferință preoții și cântăreții bisericești din protoieriile Târgoviște Sud și Titu.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI