You are currently viewing ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI  S-AU ÎNCHEIAT CONFERINŢELE ADMINISTRATIVE LUNARE CU TEMA „MISIUNEA BISERICII ÎN MEDIUL ON-LINE. REGULI DE BUNĂ PRACTICĂ ȘI FAKE NEWS”

ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI  S-AU ÎNCHEIAT CONFERINŢELE ADMINISTRATIVE LUNARE CU TEMA „MISIUNEA BISERICII ÎN MEDIUL ON-LINE. REGULI DE BUNĂ PRACTICĂ ȘI FAKE NEWS”

Prin intermediul platformei de comunicare on-line ZOOM, preoții din protoieriile Târgoviște Sud, Titu și Găești, împreună cu protopopii lor și cu Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, s-au întrunit marți, 25 ianuarie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în conferința administrativă lunară cu tema: „Misiunea Bisericii în mediul on-line. Reguli de bună practică și fake news”.

Referatul conferinței a fost prezentat de Pc. Pr. Victor Stanciu, de la Parohia „Domnița Bălașa”, Protoieria Titu, care a reliefat necesitatea unei intense misiuni pastorale în mediul on-line, ca extensie a ambientului nostru parohial și ca spațiu în care credincioșii și mai ales tinerii noștri sunt prezenți. Alături de problematica misiunii on-line, referatul a cuprins și pe aceea a derapajelor reprezentate în special de fake news și de utilizarea exagerată a mediului virtual, arătând care este relaționarea firească, necesară și utilă pentru Biserică cu ajutorul rețelelor de socializare.

Mitropolitul Nifon a accentuat nevoia intensificării misiunii pastorale a Bisericii noastre, inclusiv în mediul on-line, pentru aprofundarea valorilor noastre creștine și românești, dar și pentru o cât mai bună catehizare a credincioșilor, avertizând cu privire la posibilele excese ori derapaje și la urgența corijării lor. De asemenea, Înaltul Ierarh a accentuat nevoia de discernământ, manifestare responsabilă a libertății de exprimare și înțelepciune atunci când utilizăm rețelele de socializare. Chiriarhul nostru a evocat și utilitatea broșurii misionare, publicată de Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei și intitulată Noile mijloace de comunicare socială – un Areopag al timpului nostru.

Tema conferinței și referatul susținut au fost completate cu discuții fructuoase prin intermediul cărora clericii și-au împărtășit experiența cu privire la misiunea lor pastorală în mediul on-line.

La final, din partea Centrului eparhial au fost transmise comunicări cu privire la diferite probleme administrative și misionare curente, oferindu-se preoților îndrumarea necesară pentru optima lor soluționare.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI