You are currently viewing ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI S-AU ÎNCHEIAT CONFERINŢELE ADMINISTRATIVE LUNARE CU TEMA „PROVOCĂRI ALE MIGRAȚIEI ÎN PAROHIILE DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI”

ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI S-AU ÎNCHEIAT CONFERINŢELE ADMINISTRATIVE LUNARE CU TEMA „PROVOCĂRI ALE MIGRAȚIEI ÎN PAROHIILE DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI”

În Arhiepiscopia Târgoviștei au avut loc  marți, 19 octombrie 2021, prin intermediul platformei de comunicare on line ZOOM, Conferințele administrative lunare pentru preoții din protoieriile Târgoviște Nord și Târgoviște Sud, cu tema: „Provocări ale migrației în parohiile din Arhiepiscopia Târgoviștei”.

Referatul conferinței a fost susținut de Pc. Pr. prof. Alin Marian Pleșa, de la Seminarul Teologic Ortodox Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, care a prezentat, cu ajutorul unor considerații bine argumentate, dar și a statisticilor, o situație a problematicii migrației contemporane și impactul acesteia asupra parohiilor noastre. Accentul principal al comunicării a fost acela cu privire la optimizarea pastorației familiilor cu membri plecați în afara granițelor țării și la ceea ce se poate face pentru susținerea lor din punct de vedere bisericesc.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a transmis mesajul său de binecuvântare și de încurajare, cerând preoților să se implice în sprijinirea eforturilor generale de eradicare a noii pandemii și să colaboreze în acest sens cu toate instituțiile abilitate ale statului, promovând astfel preocuparea față de binele aproapelui și încrederea în roadele științei medicale. Apoi, Mitropolitul Nifon a rezumat provocările migrației în lumea de astăzi, din perspectiva hotărârilor Sfântului și Marelui Sinod din Creta (2016), subliniind ceea ce poate fi făcut în mod concret, la parohii, pentru sprijinirea familiilor celor plecați în afara țării.

Numeroși preoți au dorit, după aceea, să împărtășească din experiența dobândită în legătură cu misiunea pastorală în ceea ce privește familiile migranților, oferind exemple concrete din parohiile lor, alături de posibile soluții la problemele apărute cu acest prilej.

În încheierea evenimentului, au fost realizate comunicări din partea Centrului Eparhial cu privire la lămurirea unor aspecte contemporane ale misiunii pastorale parohiale.

Conferința a fost prezidată, în prima parte, din încredințarea Înaltpreasfinției Sale, de Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar Eparhial, iar, în cea de a doua parte, chiar de către Chiriarhul nostru. La această întrunire clericală au luat parte toți părinții consilieri de la Centrul Eparhial, alături de protopopii celor două protoierii mai sus menționate.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI