You are currently viewing ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI S-AU ÎNCHEIAT CONFERINŢELE PASTORAL-MISIONARE DIN A DOUA PARTE A ANULUI

ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI S-AU ÎNCHEIAT CONFERINŢELE PASTORAL-MISIONARE DIN A DOUA PARTE A ANULUI

   

   

   Luni, 23 noiembrie 2020, s-au încheiat, în Arhiepiscopia Târgoviștei, conferințele pastoral-misionare din a doua parte a anului, cu tema „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”. Ele s-au desfășurat on line, cu participarea preoților de la protoieriile: Târgoviște Nord, Pucioasa și Găești. Manifestarea a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, iar la ea au luat parte: Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial și protopopii celor trei protoierii menționate mai sus.
   Înaltpreasfinția Sa a accentuat nevoia de solidaritate în societatea contemporană, ca mărturie a valorilor creștine, a iubirii față de aproapele și ca susținere a unor nevoi concrete ale semenilor noștri. Mitropolitul Nifon a evocat și ampla activitatea social-filantropică a Bisericii noastre străbune în această perioadă, pentru a sprijini pe cei afectați de noua pandemie, reiterând sprijinul substanțial al Eparhiei noastre în acest sens, ce a constat în oferirea a numeroase bunuri materiale, alimente, aparatură medicală, materiale de dezinfectare și de igienă, unor instituții sanitare sau unor credincioși din parohiile noastre, precum și tablete electronice pentru elevi performanți sau defavorizați și, bineînțeles, alte numeroase bunuri sau bani celor nevoiași.
   Au prezentat referate: Pr. prof. univ. dr. Florea Ștefan, de la Parohia Sf. Arhangheli din Târgoviște și Prodecanul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității ”Valahia” din Târgoviște, și Pr. prof. Alin Marian Pleșa, de la Parohia Gura Ocniței, Protoieria Târgoviște Nord.
   După aceea, a avut loc un amplu și folositor dialog al clericilor, referitor la cele prezentate, la tema întrunirii și la cele transmise de către Centrul nostru Eparhial, iar, la final, au fost abordate unele probleme urgente și curente cu care se confruntă în misiunea lor pastorală parohială.
   Reamintim că aceste conferințe au debutat joi, 19 noiembrie 2020, pentru preoții din protoieriile Târgoviște Sud și Titu.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTE