You are currently viewing ÎN CADRUL PROGRAMULUI DESCOPERĂ ȘI CUNOAȘTE ROMÂNIA, 100 DE TINERI BASARABENI AU VIZITAT MÂNĂSTIREA DEALU

ÎN CADRUL PROGRAMULUI DESCOPERĂ ȘI CUNOAȘTE ROMÂNIA, 100 DE TINERI BASARABENI AU VIZITAT MÂNĂSTIREA DEALU

    

 

   Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, sâmbătă, 9 decembrie 2017, în cadrul celei de a treia și ultime etape a programului Descoperă și cunoaște România, derulat de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, un grup de 100 de tineri basarabeni, coordonați de către domnul secretar de stat Veaceslav Șaramet, au vizitat Mânăstirea Dealu din Eparhia noastra.
   Grupul de tineri basarabeni a fost întâmpinat, la Mânăstirea Dealu, de către Pc. Pr. Ionuț Ileana, Consilier eparhial, delegat al Înaltpreasfinției Sale, care, după ce le-a oferit câteva explecații istorice și spirituale cu privire la sfântul locaș, le-a dăruit iconițe din partea Înaltului Ierarh.
   Reamintim că Mânăstirea Dealu este cea mai veche gropniță voievodală munteană unde Ieromonahul Macarie a tipărit, în anul 1508, primul Liturghier ortodox din lume, și, tot aici, se află îngropat capul lui Mihai Voievod Viteazul, primul întregitor de țară al neamului nostru. De asemenea, de-a lungul timpului, numeroase grupuri de basarabeni au vizitat acest sfânt locaș, ca de altfel, români și din alte regiuni istorice ale țării sau din afara granitelor.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI