You are currently viewing ÎN PREZENȚA LUI DUMNEZEU OMUL REDEVINE CEEA CE TREBUIE SĂ FIE! -SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA BISERICA EROILOR DIN TÂRGOVIȘTE-

ÎN PREZENȚA LUI DUMNEZEU OMUL REDEVINE CEEA CE TREBUIE SĂ FIE! -SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA BISERICA EROILOR DIN TÂRGOVIȘTE-

          

      

   În prezența a numeroși credincioși, duminică, 25 octombrie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica Eroilor din Târgoviște.
   În cadrul acestui eveniment liturgic a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Ionel Dincă, pe seama Parohiei Șelaru, Protoieria Găești.
   În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre milostiva iubire a Bunului Dumnezeu care a eliberat de sub puterea celui rău un demonizat din ținutul biblic al gherghesenilor. Cu acest prilej, Mitropolitul Nifon a evocat necesitatea recunoștinței, a facerii de bine și a mulțumirii față de lucrarea mântuitoare, mereu prezentă, chiar dacă uneori discretă a Creatorului în viețile și istoria noastră. Prezența nevăzută, dar sigură a lui Dumnezeu în lumea Sa este cea care trebuie să ne dea speranță și puterea de a merge mereu mai departe, în pofida tuturor provocărilor, problemelor sau obstacolelor pe care le întâlnim în viață.
   Înaltul Ierarh a amintit și de Ziua Armatei, evidențiind contribuția sutelor de mii de ostași care și-au jertfit viața, de-a lungul timpului, pentru credința, țara și neamul nostru, ca buni români și creștini, arătând că, alături de Biserica Ortodoxă, Armata Română este una din instituțiile fundamentale ale țării noastre.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI