You are currently viewing ÎN ZIUA DE 31 OCTOMBRIE VA FI RESFINȚITĂ BISERICA PAROHIEI SFÂNTUL NICOLAE-ANDRONEȘTI DIN TÂRGOVIȘTE

ÎN ZIUA DE 31 OCTOMBRIE VA FI RESFINȚITĂ BISERICA PAROHIEI SFÂNTUL NICOLAE-ANDRONEȘTI DIN TÂRGOVIȘTE

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon va săvârși, duminică, 31 octombrie 2021, slujba de resfințire a bisericii Parohiei Sfântul Nicolae – Andronești din Municipiul Târgoviște.

Biserica este una din cele mai vechi ctitorii medievale târgoviştene, fiind construită în vremea domniei lui Radu de la Afumaţi, între anii 1527-1528, de Marele Vornic Manea Perşanu şi de soţia sa, jupâniţa Vlădae.

Lucrările de consolidare, de restaurare și de refacere a picturii au fost realizate între anii 2005-2020 și s-au datorat iniţiativei, efortului şi străduinţei Înaltpreasfinţiei Sale, precum şi jertfelniciei preoţilor Victor Drăghicescu (paroh), Daniel Bălăjel (coslujitor) şi Emil Ionescu, mutat la cele veșnice în anul 2015.

În acest scop, au fost utilizate fonduri de la Arhiepiscopia Târgoviştei, instituții ale statului, la care s-a adăugat contribuţia jertfelnică a membrilor comunității credincioșilor, prin implicarea deosebită a membrilor Consiliului parohial.

Invităm credincioșii să participe la acest eveniment spiritual deosebit de important al Eparhiei noastre, începând cu ora 8.00.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTE