You are currently viewing ÎNĂLȚAREA DOMNULUI ȘI ZIUA EROILOR – HRAMUL CATEDRALEI DIN TÂRGOVIȘTE

ÎNĂLȚAREA DOMNULUI ȘI ZIUA EROILOR – HRAMUL CATEDRALEI DIN TÂRGOVIȘTE

                  

 

                

 

               

 

 

      Numeroși credincioși au participat joi, 17 mai 2018, la ceremoniile liturgice dedicate sărbătorii Înălțării Domnului – hramul Catedralei din Târgoviște și Ziua Eroilor.
Sfânta Liturghie, oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial și un sobor de preoți și diaconi, a deschis aceste ceremonii.
      După aceea, s-a desfășurat prin centrul orașului procesiunea de la Catedrală spre Piața Tricolorului, la locul unde se află monumentul eroilor, înaintea căruia a fost celebrată slujba de pomenire pentru eroii neamului românesc.
      La acest eveniment, au participat parlamentari, oficialități județene și locale, studenți ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia, elevi ai Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur și de la școlile și liceele din oraș.
      În cuvântul său de învățătură, din Catedrală și din Piața Tricolorului, Înaltpreasfinția Sa a reliefat contribuția eroilor neamului nostru la apărarea țării și a Bisericii noastre străbune, evidențiind, în mod special, aportul Ortodoxiei românești la realizarea Marii Uniri de la 1918. Înaltul Ierarh a arătat și importanța Catedralei din Târgoviște, ctitoria Sf. Voievod Neagoe Basarab, al cărei hram a fost serbat, pentru spiritualitatea și cultura noastră națională și locală.

      În încheiere, Mitropolitul Nifon a apreciat necesitatea aprofundării unității naționale în acest An Centenar, în realizarea marilor proiecte ale neamului nostru, prin solidaritate generoasă, precum și prin contribuția responsabilă și demnă la construirea prosperității țării și a comunității noastre, în respect față de adevăr și dreptate.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI