You are currently viewing ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON PARTICIPĂ LA ÎNTRUNIREA COMITETULUI EXECUTIV AL CONSILIULUI MONDIAL AL BISERICILOR DE LA BOSSEY, GENEVA (ELVEȚIA)

ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON PARTICIPĂ LA ÎNTRUNIREA COMITETULUI EXECUTIV AL CONSILIULUI MONDIAL AL BISERICILOR DE LA BOSSEY, GENEVA (ELVEȚIA)

 

 

 

   Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON participă, în perioada 13-18 noiembrie 2015, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, la întrunirea Comitetului Executiv al Consiliului Mondial al Bisericilor (C.M.B) de la Bossey, Geneva (Elveția).
   Acest înalt for ecumenic a emis o declarație privind recentele atacuri teroriste de la Paris, în care se manifestă solidaritatea Consiliului Mondial al Bisericilor față de familiile și prietenii victimelor, dar și de întreg poporul francez. Declarația afirmă necesitatea de a arăta că respectul pentru viața și demnitatea umană este mult mai puternic decât acest act crud de terorism, această expresie a răului și denaturare a religiei. În fața acestei brutalității, întreaga umanitate, toți credincioșii și oamenii de bună credință trebuie să se unească … Nu putem accepta că o astfel de atrocitate teroristă să poate fi vreodată justificată ca fiind făcută în numele Domnului sau a vreunei religii. Violența în numele religiei este violență împotriva religiei. Respingem și condamnăm aceasta… Să continuam să ne străduim să facem ceea ce știm că ni se cere, să fim drepți, să împărtășim milostivire, și să mergem smeriți alături de Dumnezeu pe drumul dreptății și al păcii!

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI