You are currently viewing ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE MITROPOLIT NIFON A PARTICIPAT LA CEREMONIILE LITURGICE DE LA RÂMNICU VÂLCEA

ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE MITROPOLIT NIFON A PARTICIPAT LA CEREMONIILE LITURGICE DE LA RÂMNICU VÂLCEA

        

       Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON a participat miercuri, 28 septembrie 2016, la Râmnicu Vâlcea la manifestările prilejuite de omagierea festivă a Sf. Ier. Martir Antim Ivireanul, ocrotitorului Anului 2016 în Patriarhia Română, prilej cu care a fost sfințită Biserica Mănăstirii Antim din municipiu, de către Patriarhul României, Patriarhul Antiohiei, Mitropolitul Ioan de Rustavi (reprezentantul Patriarhiei Georgiei) și alți ierarhi ai celor trei Biserici. Noua biserică a primit hramurile Izvorul Tămăduirii şi Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul.

      Reamintim că Înaltpreasfinția Sa a lansat, la Târgoviște, cu ocazia Sărbătoririi Sf. Ier. Nifon Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, volumul intitulat Sf. Ier. Antim Ivireanul- Misionar și om de cultură în slujba Bisericii și a neamului românesc, dedicat ierarhului ivirean. Aşa cum reliefa Înaltpreasfinţia Sa în Prefaţa lucrării, Sfântul Antim este pentru Ortodoxia noastră „unul din cei mai de seamă ierarhi şi cărturari…, erudit teolog, scriitor, tipograf, miniaturist, orator, gravor, misionar şi bun cunoscător al realităţii spirituale, culturale şi social-politice a vremii lui, … cel mai important reper eclezial de la noi, din secolul al XVIII-lea, personalitate de seamă a Bisericii şi literaturii noastre vechi, cel care a înfiinţat prima bibliotecă publică din Bucureşti şi cel datorită căruia limba română a fost introdusă definitiv în Biserică”.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI