You are currently viewing ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE MITROPOLIT NIFON A PARTICIPAT LA ÎNTRONIZAREA P.S. IOAN CASIAN, PRIMUL EPISCOP ORTODOX ROMÂN AL CANADEI

ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE MITROPOLIT NIFON A PARTICIPAT LA ÎNTRONIZAREA P.S. IOAN CASIAN, PRIMUL EPISCOP ORTODOX ROMÂN AL CANADEI

  

   Duminică, 7 mai 2017, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, în calitate de conducător al delegației Patriarhiei Române, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit NIFON, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a participat la întronizarea P.S. Părinte Ioan Casian ca prim Episcop ortodox român al Canadei.

   Evenimentul a avut loc după săvârșirea Sfintei Liturghii, în Biserica cu hramul Sfântul Gheorghe din Saint Hubert, Montreal, Canada, ceremonia de întronizare fiind deschisă de citirea de către Înaltpreasfinția Sa a Tomosului sinodal de proclamare a înființării noii Eparhii.

   În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a transmis cuvântul de binecuvântare al Întâistătătorului Bisericii noastre, arătând că înființarea acestei noi eparhii reprezintă o necesitate misionară contemporană în dinamica diasporei.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI