ÎNALTPREASFINŢITUL PĂRINTE NIFON A PARTICIPAT LA MOSCOVA LA CEREMONIILE PRILEJUITE DE ÎMPLINIREA UNUI MILENIU DE LA TRECEREA LA CELE VEŞNICE SF. VLADIMIR AL KIEVULUI, CREŞTINĂTORUL RUŞILOR

     

   Înaltpreasfinţitul Părinte NIFON, Arhiepiscop şi Mitropolit, Exarh patriarhal, a participat, zilele acestea, ca delegat al Patriarhului României la ceremoniile legate de prăznuirea Sfântului Principe Vladimir al Kievului, Luminătorul Rusiei, cu ocazia unui mileniu de la trecerea la cele veşnice a acestui sfânt, creştinătorul ruşilor.
   Împreună cu delegaţii altor Biserici Ortodoxe, Înaltpreasfinţia Sa a fost primit de către Prefericitul Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, la Reşedinţa Patriarhală din cadrul Mănăstirii Danilovski, în ziua de luni, 27 iulie. Înaltpreasfinţia Sa a prezentat mesajul Întâistătătorului Bisericii noastre cu ocazia împlinirii a 1000 de ani de la mutarea la Domnul a Sfântului Vladimir şi i-a înmânat Preafericitului Părinte Patriarh Kiril o icoană a Sfântului Ioan Gură de Aur şi medalia omagială cu chipul aceluiaşi sfânt. De asemenea, Mitropolitul NIFON a concelebrat la Sfânta Liturghie, săvârşită la Catedrala „Hristos Mântuitorul” din Moscova de către Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, alături de membrii delegaţiilor Bisericilor Ortodoxe surori, ierarhi şi clerici ai Bisericii Ruse, în prezenţa unor numeroşi credincioşi.
   Delegatiile au participat la dineul oficial oferit de D-l Vladimir Putin, Presedintele Federatiei Ruse.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI