You are currently viewing ÎNNOIREA VIEȚII – PRINCIPIU FUNDAMENTAL AL VIEȚII DE CREDINȚĂ. SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

ÎNNOIREA VIEȚII – PRINCIPIU FUNDAMENTAL AL VIEȚII DE CREDINȚĂ. SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

 

                   

 

   Duminică, 31 ianuarie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgoviște, în prezența a numeroși credincioși din istorica Cetate de Scaun munteană.
   Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul Gheorghe Răzvan Gagiu, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahiadin Târgoviște, pe seama Parohiei Glodeni, cu hramul Sf. Ier. Nicolae, Protoieria Pucioasa.
   În cuvântul său, Înaltul Ierarh a aprofundat semnificațiile teologice și morale ale pericopei evanghelice referitoare la convertirea vameșului Zaheu, model de pocăință, înnoire și schimbare pentru oamenii din toate timpurile. Prezența binefăcătorare a lui Dumnezeu este cea care invită la schimbare și pocăință, la transformarea vieții astfel încât ea să devină rodnică și folositoare, atât în plan personal, cât și comunitar.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI