You are currently viewing ÎNTRUNIREA ADUNĂRII GENERALE ANUALE A ASOCIAŢIEI CENTRUL DIACONAL „CASA CREŞTINĂ” A ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

ÎNTRUNIREA ADUNĂRII GENERALE ANUALE A ASOCIAŢIEI CENTRUL DIACONAL „CASA CREŞTINĂ” A ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

        

   La Centru Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, s-a întrunit marți, 21 ianuarie 2020, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, Adunarea Generală anuală a Asociaţiei Centrul Diaconal „Casa Creştină”.
   Ședința a fost deschisă de către Înaltpreasfinția Sa care a subliniat importanța acestei instituții social-filantropice și misionare pentru comunitatea noastră locală, evocând implicarea concretă în diferite activități și proiecte care susțin activitatea Bisericii noastre strămoșești în societatea contemporană.
   În cadrul întrunirii, Pc. Pr. Ionuţ Ghibanu, Vicar Eparhial, și Vicepreşedinte al instituţiei, precum şi Pc. Pr. Adrian Rada, Director executiv, au prezentat raportul general de activitate pe anul 2019, raportul financiar-contabil și raportul de certificare al cenzorului. Au fost discutate și unele probleme administrative legate de buna funcționare a instituției.
   Conform statutului asociației, au avut loc alegeri pentru organele executive și deliberative, astfel fiind aleși noii membri ai Comitetului director.
   Din rodnica activitate a Centrului Diaconal Casa Creştină, amintim: oferirea de servicii sociale pentru 8 copii în cadrul apartamentului social protejat Sf. Ier. Nicolae; realizarea a 90 ateliere de lucru la care au participat 164 de copii, voluntari ai Centrului şi copii proveniţi din familii defavorizate sau instituţionalizaţi; organizarea săptămânală a unor cursuri de limbă engleză și muzică, ori ateliere de lucru oferite gratuit pentru aproximativ 400 copii din Târgoviște; efectuarea a 32 şedinţe de consiliere cu persoane provenite din medii defavorizate, în vederea obţinerii indemnizaţiilor sociale şi a altor drepturi băneşti, cu persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, având ca finalitate înscrierea persoanelor la cursuri de formare profesională și cu părinţi ai căror copii se află în risc crescut de abandon şcolar; oferirea unor pachete cu alimente familiilor aflate în situaţie de risc social, constând în rechizite şi îmbrăcăminte pentru copii; donarea a 625 kituri educaționale unor copii defavorizați, cu sprijinul I.O.C.C. România și implicarea în programe privind prevenirea consumului de droguri și a violenței de orice tip.
   Menționăm Asociaţia Centrul Diaconal „Casa Creştină” a fost constituită în anul 2004, la inițiativa Înaltpreasfinției Sale, fiind o instituție a Eparhiei noastre membră a Federaţiei „Filantropia” din Patriarhia Română, şi are ca scop exprimarea iubirii solidare față de aproapele, prin intermediul unor proiecte și programe care mediază lumina milostivirii dumnezeiești în societatea noastră contemporană.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI