You are currently viewing ÎNTRUNIREA ANUALĂ A PREOȚILOR DE CARITATE DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

ÎNTRUNIREA ANUALĂ A PREOȚILOR DE CARITATE DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

 

    

  

 

 

   Miercuri, 21 iunie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, a avut loc, sub coordonarea Pc. Pr. Daniel Bălăjel, Consilier Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Târgoviștei, la capela Spitalului Municipal din Moreni, întrunirea anuală a preoților de caritate din Arhiepiscopia Târgoviștei, ce a avut tema Reintegrarea în parohie a persoanelor private de libertate.

   În cadrul întâlnirii, la care au participat și protopopii de la protoieriile Târgoviște Sud și Târgoviște Nord, au fost discutate aspecte diferite legate de tema evenimentului, probleme curente ale preoților din spitale și penitenciare, aspecte economice, juridice și organizatorice legate de modificarea statutului preotului de caritate, necesități pastoral-misionare curente, oportunitatea încheierii de parteneriate educaționale cu școlile din apropierea instituțiilor spitalicești, precum și extinderea proiectului eparhial de sprijinire a instituțiilor sociale din Eparhia noastră de către parohii și la spitalele și penitenciarele din județul Dâmbovița.

   Prin intermediul pelerinajelor, excursiilor, dar și a altor programe și proiecte educaționale, preoții din penitenciare conlucrează la reintegrarea persoanelor private de libertate, în timpul detenției, iar apoi, colaborează cu preoții din parohiile unde aceia locuiesc.

   Cu acest prilej, preoții prezenți au săvârșit taina Sfântului Maslu pentru bolnavii internați la Spitalul Municipal din Moreni.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI