You are currently viewing ÎNVIEREA DOMNULUI HRISTOS LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

ÎNVIEREA DOMNULUI HRISTOS LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

               

   Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON a săvârşit slujba Învierii Domnului, duminică, 16 aprilie 2017, în faţa Catedralei din Târgovişte, însoţit de preoţi şi diaconi, în prezenţa a mii de credincioşi târgovișteni, iar, apoi, a oficiat Sfânta Liturghie în interiorul istoricului locaş de cult.
   Tot în Catedrala din Târgoviște, Înaltpreasfinţia Sa a celebrat, şi Slujba a doua a Învierii (Vecernia din ziua de Paști), cu citirea Sfintei Evanghelii în mai multe limbi, ca semn al universalităţii mesajului Evangheliei şi al sobornicităţii ecleziale, momente la care au participat: P.c. Părinte Vicar Eparhial, Părinţii Consilieri de la Centrul Eparhial, profesori de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității “Valahia” și Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”, părinții protopopi şi preoţi municipiul Târgoviște, precum și numeroși credincioşi.
   După aceea, a avut loc la Reşedinţa Mitropolitană, tradiționala recepție pascală, la care au participat, clericii mai sus menționați, preoţi din cele cinci protoierii ale Eparhiei noastre precum și stareți și starețe de mănăstiri. Corala Catedralei Mitropolitane a oferit un scurt concert pascal, după care, cuvântul festiv a fost rostit de către Pc. Pr. Conf. univ. dr. Mihai Teodorescu.
   În cuvântul său de învăţătură, atât de la Catedrală, cât şi de la Reşedinţa mitropolitană, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre semnificația Învierii Mântuitorului Hristos în iconomia mântuirii ca sărbătoare a comuniunii, a solidarității și a unității în lume, semnul reconcilierii, păcii și bunei înțelegeri între oameni. Sărbătoarea Sfintelor Paști reprezintă un reper sfânt ce ne descoperă sensul autentic al existenței noastre, oferindu-ne cu generozitate dumnezeiască, forța de a mărturisi, cu încredere în Bunul Dumnezeu, valoarea inefabilă a vieții ființei umane.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI