You are currently viewing IPS ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON A PRIMIT VIZITA AMBASADORULUI REPUBLICII FEDERALE GERMANIA ÎN ROMÂNIA

IPS ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON A PRIMIT VIZITA AMBASADORULUI REPUBLICII FEDERALE GERMANIA ÎN ROMÂNIA

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei a primit, luni, 12 iunie 2023, la Reședința eparhială, vizita Excelenței Sale, Domnul Peer Gebauer, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Federale Germania în România, și a soției sale.
La întâlnire, au participat: doamna Claudia Gilia, Prefectul Județului Dâmbovița, domnul senator Titus Corlățean, domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița și Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial.
Excelența Sa, Domnul Ambasador Peer Gebauer a dorit să cunoască mai multe despre Biserica Ortodoxă Română și despre misiunea ei pastorală în contemporaneitate, precum și despre configurația confesională a Municipiului Târgoviște, fostă capitală voievodală și important centru cultural medieval românesc.
Mitropolitul Nifon a mulțumit oaspetelui german pentru vizita și ospitalitatea arătată de Bisericile din Germania, la Karlsruhe, când a participat la cea de a XI-a Adunare generală a Consiliului Mondial al Bisericilor, prilej cu care a fost ales membru în Comitetul Central și în Comitetul Executiv al acestui principal for de dialog inter-creștin.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI