You are currently viewing IUBIREA ȘI DREPTATEA LUI DUMNEZEU CHEAMĂ LA TRANSFORMARE ȘI ÎNNOIRE SPIRITUALĂ

IUBIREA ȘI DREPTATEA LUI DUMNEZEU CHEAMĂ LA TRANSFORMARE ȘI ÎNNOIRE SPIRITUALĂ

          

     

 

   Numeroși credincioși târgovișteni au participat, duminică, 21 ianuarie 2018, la Catedrala din Târgoviște, la Sfânta Liturghie, oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi.

   În cadrul sfintei slujbe, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Bezdead II, Protoieria Pucioasa, pe tânărul diacon Laurențiu Ionuț Călimănescu, licențiat în teologie și absolvent al cursurilor de masterat din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

   În cuvântul său, Chiriarhul nostru a vorbit despre valoarea deosebită a ființei umane înaintea lui Dumnezeu, care caută pe om întotdeauna, cu iubirea Sa Atotcuprinzătoare și Atotmilostivă, pornind de la textul Evangheliei din Duminica lui Zaheu.

   Dreptatea Lui este nelipsită de nespusa Sa bunătate, care ne invită la pocăință și la schimbare, la acea înnoire interioară care ne oferă posibilitatea de a ne transforma, atât noi, cât și comunitățile în care trăim. Iubirea și dreptatea dumnezeiască sunt fundamentele convertirii omului care, luminat de harul Duhului Sfânt, devine mijloc al lucrării pastoral-misionare a Bisericii.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI