You are currently viewing LA PAROHIA POIANA DE SUS – ACTIVITATE CULTURAL- EDUCAȚIONALĂ DEDICATĂ SFINȚILOR MARTIRI BRÂNCOVENI

LA PAROHIA POIANA DE SUS – ACTIVITATE CULTURAL- EDUCAȚIONALĂ DEDICATĂ SFINȚILOR MARTIRI BRÂNCOVENI

La Parohia Poiana de Sus din Protoieria Titu, s-a desfășurat, miercuri, 16 august 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, activitatea intitulată „Sfinții Martiri Brâncoveni, repere luminoase într-o lume secularizată”.

La manifestare a participat domnul Prof. Purcaru Titi, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Poiana, alături de alți profesori, de elevi ai școlii, precum și de membri ai Comitetului parohial de tineret.

Pr. prof. Stan Nicolae Radu a aprofundat anumite aspecte istorice, culturale și spirituale ale perioadei de domnie a Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, evidențiind râvna deosebită pentru păstrarea credinței și dorința de a sluji poporul, precum și luminarea acestuia prin cultură.

Doamna Prof. Focaru Gabriela, precum și Milea Nicoleta – absolventă a Facultății de Litere din București, au subliniat aspecte practice importante legate de mesajul transmis peste veacuri tinerelor generații de către Sfinții Martiri Brâncoveni, care are în centrul său curajul mărturisirii, nevoia de păstrare a valorilor fundamentale ale neamului nostru în fața atâtor provocări ale contemporaneității.

De asemenea, Pr. Stan Nicolae Radu, alături de elevul seminarist Aurelian Badea, au interpretat „Balada Sfinților Martiri Brâncoveni”.

Aceste activități desfășurate ca omagiu adus Sfinților Martiri Brâncoveni și ca recunoștință pentru exemplul lor suprem de dăruire pentru credință și țară, au devenit deja o tradiție la Parohia Poiana de Sus.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTE