You are currently viewing LA TÂRGOVIŞTE A AVUT LOC CONCERTUL DE COLINDE AL ŞCOLILOR DE TEOLOGIE DIN EPARHIE

LA TÂRGOVIŞTE A AVUT LOC CONCERTUL DE COLINDE AL ŞCOLILOR DE TEOLOGIE DIN EPARHIE

 

 

          

 

          

 

Joi, 17 decembrie 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, s-a desfăşurat, la Clubul Studenţilor al Universităţii “Valahia” din Târgovişte, Concertul de colinde, închinat sărbătorii Naşterii Domnului, al şcolilor de teologie din Eparhia noastră, organizat de către Seminarul Teologic “Sf. Ioan Gurã de Aur” (dirijor Pr. prof. dr. Gheorghe Drăghici și Prof. drd. Florinel Cazan) şi Facultatea de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universitãţii “Valahia” din Târgovişte (dirijor asist. univ. dr. Mihail Vlădăreanu). Acompaniamentul muzical a fost asigurat de dl. Prof. Alexandru Bondu, dar și de foști și actuali elevi ai Liceului de Muzică și Arte Bălașa Doamna din Târgoviște.
   La eveniment au participat numeroşi studenţi şi elevi, alături de părinții lor, preoți și credincioși din oraș, precum și domnul Prof. univ. dr. Călin Oros, rectorul UniversităţiiValahia din Târgoviște, împreună cu alte personalităţi ale vieţii academice și publice locale.
   În cuvântul mesajului transmis cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a accentuat faptul că sărbătoarea Naşterii Domnului este evenimentul care a transformat din temelii lumea, aşa cum era ea atunci, şi continuă să transforme, din interior, întreaga civilizaţie umană. Această sărbătoare este expresia, prin excelenţă, a bucuriei, aşa cum mărturisesc colindele noastre străbune, deoarece Creatorul, Cel Atotputernic şi Atotprezent, vine să parcurgă drumurile vieţii alături de fiecare din noi, intră în istoria umană, pentru a nu lăsa niciun aspect al vieţii noastre netransformat de prezenţa Sa dumnezeiască.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI