You are currently viewing LA TÂRGOVIȘTE A AVUT LOC CONCERTUL TRADIȚONAL DE COLINDE AL ARHIEPISCOPIEI

LA TÂRGOVIȘTE A AVUT LOC CONCERTUL TRADIȚONAL DE COLINDE AL ARHIEPISCOPIEI

   

 

   În prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, duminică, 17 decembrie 2017, la Teatrul Municipal “Tony Bulandra” din Târgovişte, a avut loc Concertul de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei.
   La eveniment, la care au participat oficialități județene și locale, clerici, monahi și credincioși din Municipiul Târgoviște, și-au dat concursul: Corala Arhiepiscopiei Târgoviştei şi Grupul Coral bărbătesc “Valachia Christiana”, dirijate de către maestrul Mihail Vlădăreanu, cu participarea sopranelor Elena Dragomir și Anabela Dan Georgescu, precum și a artiștilor: Cristina Munteanu, la harpă, Liana Mareș, la pian, Mihai Pavelescu, la vioară, și Teodor Brândușa, la congă.
   În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat semnificația spirituală și reverberațiile teologice ale evenimentului Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, precum și modul special, profund și intens în care Întruparea Fiului lui Dumnezeu a transformat istoria umană. Sărbătoarea Nașterii Domnului este un îndemn la iubire, la pace și la viață autentică, de împărtășire, alături de aproapele nostru, a luminii solidarității și a bucuriei comuniunii, precum și de mărturisire a frumuseții credinței noastre străbune.
   La final, Mitropolitul Nifon a prezentat public Almanahul bisericesc pe anul 2018 al Eparhiei noastre, calendarul bisericesc pe anul 2018, în variantele sale: foaie, agenda și de birou, precum și un CD cu colinde, interpretate de Corala Arhiepiscopiei Târgoviștei, toate apărute la Editura noastră eparhială.
   Întreaga manifestare artistică a fost transmisă, în direct, de Postul Regional de televiziune Columna TV.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI