You are currently viewing LA TÂRGOVIȘTE – FAZA EPARHIALĂ A CONCURSULUI NAȚIONAL CATEHETIC „HRISTOS: SUFLETUL SATULUI MEU”

LA TÂRGOVIȘTE – FAZA EPARHIALĂ A CONCURSULUI NAȚIONAL CATEHETIC „HRISTOS: SUFLETUL SATULUI MEU”

  

  

   Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a premiat vineri, 19 aprilie 2019, la Catedrala din Tâgoviște, grupele de cateheză ale parohiilor câștigătoare din cadrul etapei eparhiale a Concursului Național Catehetic „Hristos: sufletul satului meu”, după ce a avut loc, mai înainte, la Mânăstirea Stelea din Tâgoviște, evaluarea protofoliiilor celor 15 grupe de cateheză ale parohiilor câștigătoare la faza pe protoierii.
   Grupele catehetice premiate sunt de la: Parohia Gheboia – locul I, Parohia Izvoare – locul al II-lea, și Parohia Vișina II- locul al III-lea. Elevii au primit premii în bani, diplome, cărți, precum și o tabără de vară la Centrul Cultural-Social de la Mânăstirea Peștera, pentru cei 30 de elevi clasați pe locul I.
   Cu acest prilej, elevii participanți au vizitat Catedrala Mitropolitană și mânăstirile Stela și Viforâta, la acest din urmă sfânt locaș având loc și agapa frățească.
   La eveniment, au participat: Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, și Pr. dr. Ionuț Ileana, Consilier eparhial.
   Concursul s-a desfășurat în perioada 21-28 martie 2019, în cadrul celor cinci Protopopiate din Arhiepiscopia Târgoviștei, fiind implicați 669 de copii.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI