You are currently viewing LITURGHIE SOLEMNĂ, LA CEAS ANIVERSAR, LA MĂNĂSTIREA PEȘTERA IALOMIȚEI, ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

LITURGHIE SOLEMNĂ, LA CEAS ANIVERSAR, LA MĂNĂSTIREA PEȘTERA IALOMIȚEI, ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

                  

 

   Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peștera Ialomiței, duminică, 10 iulie 2016, zi în care, se împlinesc 8 ani de la ridicarea la rangul de Mitropolit onorific.
   În cuvântul de învățătură, rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța sufletului, componenta vitală a ființei umane, în lucrarea de mântuire a omului. Acesta trebuie să dea întotdeauna întâietate vieții spirituale sau libertății sufletești, pentru a nu fi înrobit de grijile materiale, trecătoare, care se nasc din egoism și din răutate. Libertatea deplină a sufletului, pe care Mântuitorul Hristos o propune creștinului, se manifestă și se menține numai printr-o relație de comuniune în iubire, cu Dumnezeu și cu semenii.
   La finalul Sfintei Liturghii, Pc. Pr. Dr. Ionuț Adrian GHIBANU, Vicar eparhial, a transmis Înaltului Ierarh un mesaj de felicitare din partea clerului și a credincioșilor, în care a subliniat câteva repere ale lucrării Înaltpreasfinției Sale, în cadrul Bisericii Ortodoxe, spre slava lui Dumnezeu și spre folosul duhovnicesc al oamenilor.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI