You are currently viewing MANIFESTĂRILE DE LA MOSCOVA S-AU ÎNCHEIAT

MANIFESTĂRILE DE LA MOSCOVA S-AU ÎNCHEIAT

          

          

 

   Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a participat, ca delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, la Moscova, la ceremoniile dedicate aniversării a zece ani de la alegerea Preafericitului Părinte Patriarh Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii.
   Joi, 31 ianuarie, delegația Bisericii Ortodoxe Române a participat la întâlnirea cu Preafericitul Părinte Patriarh Kiril, alături de ceilalți reprezentanți ai Bisericilor surori, prezenți la Moscova, la Reședința Patriarhală de la Mănăstirea Danilovski. Cu aceasta ocazie, la Moscova au fost reprezentate, prin Întâistătători sau delegati, patriarhiile: Alexandriei, Antiohiei, Ierusalimului, Serbiei, României, Bulgariei și Georgiei, precum și Bisericile Ortodoxe din Polonia și Ținuturile Cehiei si Slovaciei.
   Patriarhul Kiril le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru prezența la acest eveniment care marchează un important timp de slujire și care îl obligă să continue lucrarea de pastorație, în condițiile dificile ale provocărilor din partea societății contemporane, care devine din ce în ce mai secularizată.
   Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a prezentat mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat Patriarhului Kiril.
După amiază, Patriarhul Moscovei și șefii delegațiilor Bisericilor s-au întâlnit, la Kremlin, cu Președintele Federației Ruse, domnul Vladimir Putin, după care a urmat o festivitate în cadrul căreia s-a vizionat un film despre realizările Bisericii Ortodoxe Ruse din ultimii 10 ani și a avut loc un concert aniversar de muzică religioasă.
   Vineri, 1 februarie, clericii delegațiilor Bisericilor prezente la Moscova au săvârșit Sfânta Liturghie, în Catedrala Iisus Mântuitorul, alături de Preafericitul Părinte Patriarh Kiril și de un sobor de Ierarhi, preoți și diaconi ai Bisericii Ortodoxe Ruse.
   Menționăm faptul că din delegația Bisericii Ortodoxe Române au făcut parte: Pr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei și Pr. Eugen Rogoti, de la Patriarhia Română.