You are currently viewing MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2020 ON-LINE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2020 ON-LINE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

      

   Duminică, 17 mai, cu prilejul Zilei Naționale a Familiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, tinerii din Arhiepiscopia Târgoviștei au celebrat darul sacru al vieții, participând on-line la MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2020.
   Anul acesta manifestarea s-a desfășurat sub genericul „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii”, iar numeroșii tineri din Eparhia noastră s-au alăturat, ca în fiecare an, mișcării pro-viață care se desfășoară la nivel național în peste 900 de localități, mărturisind nevoia ocrotirii vieții umane, ca cel mai de preț dar dumnezeiesc.
   Restricționat din cauza pandemiei provocată de COVID-19, evenimentul pro viață a fost marcat de o sesiune video inedită a „Marșului pentru viață 2020 online București”, coordonată de Eliza-Maria Cloțea – Președintele Asociației Studenți pentru viață și de Alexandra Nadane – Președintele Asociației România pentru viață. Pe scena virtuală au fost prezentate mărturii și discursuri de către Lavinia Stan – coach parental și mamă a șase copii, Adelina Fronea – Președintele Asociației LifeCall, Alex Ilie – Director Executiv la Alianța România fără Orfani și tatăl a patru copii adoptați, urmate de concertul Live for Life, susținut de Raluca Blejușcă, Ioana Picoș și Ana Teodora.
   Pe parcursul întregii zile, tinerii din toată Eparhia au distribuit pe rețelele de socializare articole, clipuri, fotografii, bannere și logouri motivaționale, ca expresie a solidarității față de familiile care au pierdut un copil în timpul sarcinii sau la naștere, față de femeile însărcinate care trec prin momente dificile și față de copiii născuți și nenăscuți ai României.
   Menționăm că în anii trecuți, la Târgoviște, cu acest prilej, marșul se desfășura prin centrul Municipiului, sub coordonarea Pc. Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, la el luând parte circa 3.000 de tineri de la parohiile din întreaga Eparhie și oficialități locale.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI